Persoonlijke demo

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk, bewerk en verwerk
jouw valuta hedging proces

Vraag een gratis demo aan

Vraag een gratis demo aan

Currency Hedging Alloq

De actuele valuta exposure raadplegen, de huidige afdekking inzien en direct automatisch orders genereren. Het kan allemaal met onze Valuta hedging module. Op het beste moment voor jou.

Wij berekenen op basis van de bestaande FX-derivatenposities automatisch de optimale transacties. Dit doen wij op basis van parameters als ticket size, counter-party risk en het terug-hedgen met maximale buy-limieten.

Elimineer risico’s en handmatig geklungel. Heb je handen en tijd vrij voor het werk dat er toe doet: het managen van portfolio’s.

01proces
1.

Verbinden
Wij sluiten Alloq naadloos aan op systemen als Simcorp Dimension, Aladdin, MultiFonds, iCustodyPlus, HiPortfolio maar ook jouw eigen datawarehouse.

2.

Implementeren
Klant specifieke mandaten, rekenregels en specifieke rebalancing methoden. Ingebouwd en volledig op jou afgestemd.

3.

Aan de slag!
Na de implementatie volgt onze gratis testfase. Pas bij de ingebruikname beginnen de licentiekosten. Het afdekken van valuta’s is nog nooit zo efficient en effectief geweest.

02Features

Ondersteunt vrijwel elk afdekkingsbeleid

Door onze robuuste opzet ondersteunt onze software vrijwel elke valuta en asset class gerelateerde afdekkingsmethode. Of het nu gaat om benchmarkgewichten, marktgewichten of proxies; onze eenvoudig leesbare syntax geeft investment managers volledige controle. Test snel what-if analyses en diverse scenario’s, en laat dit vervolgens valideren door jouw klant of modelvalidatie team.

Valuta Hedging Mandate

Valuta exposure monitoring op alle lagen

Ons overzichtelijke dashboard geeft inzicht in de belangrijkste onderdelen. Slim gesorteerd en op basis van wat aandacht nodig heeft. Het spotten van afwijkingen in een portfolio wordt nu nog gemakkelijker met onze geautomatiseerde Exception reporting. Er word proactief een signaal verstuurd bij een afwijking van de verwachte waarde.

Zelf een kijkje nemen tot aan het instrumentniveau is geen probleem. De data wordt gedowndrilled op zowel valuta-, asset class, en bruto/netto FX-exposureniveau.

Valuta Hedging Overview

Een overzicht in bestaande FX-contracten en hands-on tools om zelf orders aan te maken

Onze software laadt de bestaande marktwaardes, FX-contracten en mandaten in. Door deze drie onderdelen te mengen wordt het mogelijk om overzichtelijk grip te houden op de portfolio en (hedge)posities. Bijsturen gaat op basis van filterbare data. Naast het verkrijgen van inzicht bieden wij de tools om direct vanuit de software bij te sturen.

Valuta hedging Orders

Direct inzicht of geheel STP

Tot iedere 15 minuten is het mogelijk om het volledige valuta exposure in te zien. Slechts enkele minuten tussen het inzicht en het daadwerkelijk insturen van orders richting de backoffice. Met de mogelijkheid dit volledig STP uit te voeren.

 

Benieuwd wat Alloq voor jou kan betekenen?

Probeer onze gratis demo of stel je vraag via info@alloq.nl of +31 10 798 7188

Vraag je gratis demo aan

Vraag een gratis demo aan

03Onze principes
4-eyes-principle icon

VIEROGENPRINCIPE

Rechten en rollen zijn dynamisch opgezet en zijn vrij toepasbaar waar nodig. Onderdelen in Alloq kunnen worden verplicht met een vierogen controle ter verificatie. Uitbreidbaar met nog meer extra controle stappen.

custom export icon

CUSTOM EXPORTS

Exporteer naar elk gewenst formaat. Zowel via de API als een aantal voorgeselecteerde formaten. Exports zijn aan te passen zodat het gemakkelijk in bestaande processen kan worden meegenomen.

traceable icon

VOLLEDIG TRACEERBAAR

Elke rekenstap is te herleiden tot het diepste niveau. Gevoed door blockchain technologie altijd herleidbaar.

secure icon

VEILIG EN GECERTIFICEERD

Jouw processen zijn bij ons in goede handen. Periodieke ISAE3402 type II audit, en ISO 9001 & ISO 27001 gecertificeerd.

customer specific icon

KLANTSPECIFIEK

We houden van onze klanten en bouwen graag de oplossing die jouw problemen oplost.

integration icon

TOEGANKELIJK

Met meer dan 99,95% uptime en een toegankelijk waar en wanneer je het nodig hebt.

Begin met het verbeteren van je processen en neem betere investeringsbeslissingen

Allocatie Management Modules Investering

Vraag een gratis demo aan

Vraag een gratis demo aan