Persoonlijke demo

Bekijk, bewerk en verwerk
uw actuele valuta afdekking

Valuta hedging dashboard

Op ieder moment de actuele valuta exposure raadplegen, de afwijking tot de huidige afdekking inzien, en in het systeem direct automatisch orders laten generen. Het kan allemaal met de Valuta Hedge module.

Alloq berekent op basis van de bestaande fx-derivatenposities automatisch de optimale transacties uit op basis van parameters zoals ticket size, counter-party risk en terug-hedgen met maximale buy limieten.

Elimineer risico’s en handmatig geklungel, heb handen en tijd vrij voor het werk dat er toe doet.

01proces
1.

Verbinden
Wij sluiten Alloq naadloos aan op systemen zoals je eigen data warehouse, Simcorp Dimension, Aladdin, MultiFonds, iCustodyPlus en HiPortfolio voor het uitlezen van je derivatenposities, portefeuille posities en actuele marktwaarden.

2.

Implementeren
Klantspecifieke mandaten, rekenregels en jouw specifieke hedge methoden implementeren wij voor je in Alloq.

3.

Aan de slag!
Na de implementatie bieden we nog een gratis testfase aan. Bij de ingebruikname beginnen de licentiekosten pas. Vanaf dat moment is het afdekken van valuta’s nog nooit zo efficient en effectief geweest.

02Features

Ondersteunt vrijwel elk afdekkingsbeleid

De robuuste opzet van Alloq ondersteunt vrijwel elke valuta en of asset class gerelateerde afdekkingsmethode. Benchmarkgewichten, marktgewichten of proxies; de eenvoudig leesbare syntax geeft investment managers volle controle. Dat stelt je ook in staat om snel what-if analyses en diverse scenario’s te toetsen, maar ook je model te laten valideren door je klant of modelvalidatie team.

Valuta Hedging Mandate

Valuta exposure monitoring op alle lagen

Een overzichtelijk dashboard geeft inzicht in alle belangrijkste onderdelen, slim gesorteerd op basis van wat aandacht nodig heeft. Direct afwijkingen spotten in een portefeille wordt nog gemakkelijket met onze geautomatiseerde Exception reporting. Bij een afwijking van verwachte waarde wordt pro-actief een signaal verstuurd.

Zelf een kijkje nemen tot aan instrumentniveau is geen probleem. De data kan worden gedowndrilled op zowel valuta-, asset class- en bruto/netto fx-exposureniveau.

Valuta Hedging Overview

Overzicht in bestaande FX-contracten en hands-on tools om zelf orders aan te maken

Het systeem laadt de bestaande marktwaardes, FX-contracten en mandaten in. Door die 3 onderdelen te mixen wordt het mogelijk om overzichtelijk grip te houden op de portefeuille en (hedge)posities. Bijsturen gaat op basis van overzichtelijke, filterbare data. Alloq biedt de tools om naast inzicht direct vanuit de software bij te kunnen sturen.

Valuta hedging Orders

Direct inzicht of geheel STP

Tot iedere 15 minuten is het mogelijk om de gehele valuta exposure in te zien. Near time. Tussen inzicht en het daadwerkelijk insturen van orders richting uw backoffice hoeft slechts enkele minuten te zitten. Daarnaast kan het proces volledig STP uitgevoerd worden. Neem hiervoor contact op met ons team.

 

Benieuwd wat Alloq voor jou kan betekenen?

Probeer onze gratis demo of stel je vraag via info@alloq.nl of +31 10 798 7188

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met de laatste updates en ontwikkelingen

Nieuwsbrief (NL)

  • Je kan je op elk moment uitschrijven
03Onze principes
4-eyes-principle icon

VIEROGENPRINCIPE

Rechten en rollen zijn dynamisch opgezet en zijn vrij toepasbaar waar nodig. Onderdelen in Alloq kunnen worden verplicht met een vierogen controle ter verificatie. Uitbreidbaar met nog meer extra controle stappen.

custom export icon

CUSTOM EXPORTS

Exporteer naar elk gewenst formaat. Zowel via de API als een aantal voorgeselecteerde formaten. Exports zijn aan te passen zodat het gemakkelijk in bestaande processen kan worden meegenomen.

traceable icon

VOLLEDIG TRACEERBAAR

Elke rekenstap is te herleiden tot het diepste niveau. Gevoed door blockchain technologie altijd herleidbaar.

secure icon

VEILIG EN GECERTIFICEERD

Jouw processen zijn bij ons in goede handen. Periodieke ISAE3402 type II audit, en ISO 9001 & ISO 27001 gecertificeerd.

customer specific icon

KLANTSPECIFIEK

We houden van onze klanten en bouwen graag de oplossing die jouw problemen oplost.

integration icon

TOEGANKELIJK

Met meer dan 99,95% uptime en een toegankelijk waar en wanneer je het nodig hebt.

Begin met het verbeteren van je processen en neem betere investeringsbeslissingen

Allocatie Management Modules Investering