Alloq | Balans Management

Onze Balans Management module biedt een uitgebreid inzicht in het Vereist Eigen Vermogen (VEV), verplichtingenbeheer, de balansrisico’s en de dekkingsgraad van je klanten. De module biedt gebruikers de mogelijkheid om automatisch de benodigde data in te voeren, wat de voorbereiding en uitvoering van de jaarlijkse werkzaamheden aanzienlijk stroomlijnt. De software is geschikt voor volledig Straight-Through-Processing om menselijke fouten te minimaliseren en de efficiëntie verder te optimaliseren.

Bovendien stelt de module gebruikers in staat om de historische ontwikkelingen te bekijken en bij te houden. Doormiddel van geautomatiseerde exports levert Alloq zowel high-level (management)rapportages als verdiepingsrapportages en uitsplitsingen die gebruikt kunnen worden in analyses door uitvoerders en auditors.

02Features

Vereist Eigen Vermogen

Met de Balans Management module kunnen gebruikers het Vereist Eigen Vermogen (VEV) van hun klanten berekenen met behulp van hun eigen formule, zowel feitelijk als strategisch. Deze VEV berekeningen zijn beschikbaar op dagelijks, maandelijks, driemaandelijks en jaarlijks niveau.

De VEV berekening is te herleiden tot elk gewenst niveau. Van totaaloverzicht tot instrumentniveau, volledig herleidt naar de brondata. Dit stelt gebruikers in staat om gemakkelijk tussentijdse resultaten op te zoeken, wat helpt bij het monitoren en beoordelen van historische ontwikkelingen.

 

DNB Standaarden

De rekenregels van de Balans Management module zijn standaard ingericht volgens de richtlijnen van De Nederlandsche Bank (DNB). Echter zijn de rekenregels flexibel en aanpasbaar per fonds en gebruiker. De rekenregels kunnen waar nodig worden aangepast om elk ander type risicoberekening te ondersteunen dat door de gebruikers wordt vereist.

DNB - balance management

Parameters

Met Alloq kunnen gebruikers risicoberekeningen aanpassen via verschillende parameters en formules. De belangrijkste van deze parameters zijn de risicofactoren per categorie volgens de standaardrichtlijnen van DNB. Deze tien risicofactoren kunnen afzonderlijk of allemaal tegelijk worden berekend om Vereist Eigen Vermogen te berekenen. Daarnaast werkt Alloq de dekkingsgraad automatisch bij met elke nieuwe berekening en dataset die wordt geïntroduceerd om nauwkeurige rapportage te garanderen, zowel feitelijk als strategisch.

backtrace - balance management

Veilige & Geautomatiseerde Exports

De Balansmanagement module ondersteunt geautomatiseerde export van zowel hoogwaardige (management)rapportages als verdiepingsrapportages die kunnen worden gebruikt in analyses door uitvoerders en accountants. Exports zijn direct beschikbaar via API, sFTP en beveiligde downloads.

Benieuwd naar wat Alloq voor jou kan betekenen?

Vraag een gratis demo aan of stel je vraag via [email protected] of +31 10 7987188

Minimaliseer risico en bespaar tijd op jaarlijks werk met de Balans Management module

Allocatie Management Modules Investering