AUM op dit moment € > 200 mld
Klantenservice 24 / 7 beschikbaar
Gecertificeerd ISO 9001, ISO 27001 & ISAE 3402

Balans Management

In ontwikkeling

KPIs, backtrace en audit trail voor uw balans verplichtingen

Krijg inzicht in het vereist eigen vermogen (VEV), verplichtingenbeheer, balansrisico’s en de dekkingsgraad voor uw klanten. Plaats automatisch de benodigde data en u bent in een mum van tijd klaar voor het jaarwerk.

Bijhouden en terugzien historische ontwikkeling, inclusief kant- en klare input voor (bestuurs)rapportages en meer diepgang voor analyses, uitvoerders en controleurs.

Als portefeuillemanager wilt u ingewikkelde processen zoveel mogelijk ontwijken. Met de focus en herleidbaarheid, passen uw frontend processen naadloos aan.

1.

Verbind – Gebruik de portefeuilledata uit systemen zoals Simcorp Dimension, MultiFonds en HiPortfolio voor back testen en het genereren van eindeloze combinaties aan scenario’s.

2.

Analyseer – Gebruik berekeningen en uitkomsten in tools zoals Power BI, Tableau of uw eigen custom Python scripts. Alles is mogelijk via de veilige en traceerbare Rest-API.

3.

Beveilig – Authenticeer zoals u gewent bent, bijvoorbeeld door middel van de organisatie geregelde Active Directory. Wijs rechten toe aan specifieke gebruikers zodat de juiste mensen de juiste rollen hebben.

“Alloq vult een lacune in het IT landschap wat institutionele beleggers de mogelijkheid geeft kritieke bedrijfsprocessen robuuster in te richten.”

Jeroen Ruepert, Partner Advisory, Asset Management & Pensions (KPMG)

Balans Management

KPIs, backtrace en audittrail voor uw balans verplichtingen. Krijg inzicht in het vereist eigen vermogen (VEV), verplichtingenbeheer, balansrisico’s en de dekkingsgraad voor uw klanten.

Vereist eigen vermogen

Bereken het vereist eigen vermogen van uw klanten met uw eigen formule; zowel feitelijk als strategisch en op maand-, kwartaal- en jaarniveau. De gehele VEV berekening is gemakkelijk te herleiden tot op elk gewenst niveau, van instrumentniveau tot totaaloverzicht.

DNB Standaard

De VEV implementatie is geconfigureerd naar de standaard handreiking van de DNB. Vanwege de flexibele rekenregels kunt u hier uw eigen risicoberekening in aanvullen.

Interactieve data

Om data om te zetten in kennis maken we gebruik van overzichtelijke weergaves. Voor iedere doelgroep is er een eigen wijze. Voor de eindgebruiker hebben we een dashboard gemaakt met daarin altijd de laatste data. Voor de validatie is er een overzicht van de rekenregels in een begrijpelijke wiskundige taal.

Dekkingsgraad

Uw dekkingsgraad wordt automatisch geupdated bij elke nieuwe berekening en dataset. Door het gebruik van de API en een aantal slimme technieken kan de dekkinsgraad direct worden bijgewerkt in uw eigen rapportages of eigen website.

FTK export ready

Naast het exporteren van resultaten via een API, ondersteunen wij ook XBRL zodat u direct de uitkomst in uw FTK verslagen kan importeren.

What-if scenario’s

Creeër diverse what-if scenario’s op basis van uw eigen rentecurves. Verrijk uw ALM-studie met snelle berekeningen.

Volledig traceerbaar

Elke rekenstap is te herleiden tot het diepste niveau. Gevoed door blockchain technologie altijd herleidbaar.

Veilig en gecertificeerd

Uw processen zijn bij ons in goede handen. Periodieke ISAE3402 type II audit, en ISO 9001 & ISO 27001 gecertificeerd.

Klantspecifiek

We houden van onze klanten en bouwen graag de oplossing die jouw problemen oplost.

Toegankelijk

Met meer dan 99,95% uptime en een active directory koppeling altijd dichtbij wanneer u het nodig hebt.

Altijd in ontwikkeling

Op het platform zijn meerdere modules beschikbaar, om onze plannen transparant te houden delen we hier de roadmap.

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met de laatste updates en ontwikkelingen

Nieuwsbrief