Persoonlijke demo

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De nieuwe standaard voor Asset Allocatie

Allocation Management Alloq

Alloq ondersteunt het volledige Asset Allocatie proces van jouw klant beleggingsportefeuille en je multi-asset portefeuille.
Eén robuuste SaaS-oplossing voor het managen van allocaties voor institutioneel vermogensbeheer, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Veilig, transparant en volledig onder controle. Door de volledige vrijheid in calculatieregels past Alloq binnen iedere strategie die je wenst. Nu en in de toekomst.

01proces
1.

Verbinden
Wij sluiten Alloq naadloos aan op systemen zoals je eigen data warehouse, Simcorp Dimension, Aladdin, MultiFonds, iCustodyPlus en HiPortfolio voor het uitlezen van je portefeuille posities, investment structure en actuele marktwaarden.

2.

Implementeren
Klant specifieke mandaten, rekenregels en jouw specifieke rebalancing methoden implementeren wij voor je in Alloq.

3.

Aan de slag!
Na de implementatie komt alles bij elkaar en kunnen de collega’s worden uitgenodigd. Geniet vanaf dat moment van een efficiënter, effectiever herbalanceringsproces.

02Features

Herbalanceren op basis van mandaat

Alloceer de portefeuille van elke klant volgens een eigen mandaat. Om aan de behoefte van elke klant te kunnen voldoen zijn de investment structure en mandaten per klant zelf in te stellen. Daarmee alloceren asset managers met zekerheid en controle dat ze het mandaat van klanten volgen.

Asset Allocatie met eigen rekenregels

Portefeuillemanagers zitten zelf aan de knoppen binnen de veilige en robuuste Alloq omgeving. Met de gebruiksvriendelijke programmeertaal kunnen zij eenvoudig de module inrichten naar eigen inzicht en ervaring. Dit creëert eindeloze mogelijkheden voor innovatieve Asset Allocatie strategieën. Alle denkbare variabelen zijn mogelijk, maar om het overzichtelijk te houden wordt Alloq opgeleverd met alle klantspecifieke rekenregels alvast vooraf ingeladen.

Afwijken van de Asset Allocatie?

Op basis van het mandaat van jouw klant, berekent Alloq de in- of outflows per (sub) asset class. Hier kan actief op afgeweken worden door de portefeuille manager. Zie direct hoe de wijziging invloed heeft op de totale asset allocatie en wie deze beslissing heeft genomen. Vanuit toezichtperspectief is het vastleggen van een toelichting nodig bij een dergelijke afwijking. Uiteraard faciliteert Alloq dit feilloos.

Asset Allocatie Management Scenario’s

Creëer eenvoudig diverse scenario’s om de impact te zien van de marktwaardes op de beleggingsstrategie. Door met scenario’s te werken wordt het mogelijk om what-if analyses te maken en de invloed van geplande cash flows direct terug te zien in de asset allocatie.

 

Benieuwd wat Alloq voor jou kan betekenen?

Probeer onze gratis demo of stel je vraag via info@alloq.nl of +31 10 798 7188

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met de laatste updates en ontwikkelingen

Nieuwsbrief (NL)

  • Je kan je op elk moment uitschrijven
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
03Onze principes
4-eyes-principle icon

VIEROGENPRINCIPE

Rechten en rollen zijn dynamisch opgezet en zijn vrij toepasbaar waar nodig. Onderdelen in Alloq kunnen worden verplicht met een vierogen controle ter verificatie. Uitbreidbaar met nog meer extra controle stappen.

custom export icon

CUSTOM EXPORTS

Exporteer naar elk gewenst formaat. Zowel via de API als een aantal voorgeselecteerde formaten. Exports zijn aan te passen zodat het gemakkelijk in bestaande processen kan worden meegenomen.

traceable icon

VOLLEDIG TRACEERBAAR

Elke rekenstap is te herleiden tot het diepste niveau. Gevoed door blockchain technologie altijd herleidbaar.

secure icon

VEILIG, GECERTIFICEERD EN GEAUDIT

Uw processen zijn bij ons in goede handen. Periodieke ISAE3402 type II audit, en ISO 9001 & ISO 27001 gecertificeerd.

customer specific icon

KLANTSPECIFIEK

We houden van onze klanten en bouwen graag de oplossing die jouw problemen oplost.

integration icon

TOEGANKELIJK

Met meer dan 99,95% uptime en een active directory koppeling altijd dichtbij wanneer u het nodig hebt.

Verbeter je processen en neem betere investeringsbeslissingen met hulp van de Asset Allocatie module.

asset allocation alloq