Alloq | Asset Allocatie

 

Alloq is een krachtige SaaS-oplossing die het volledige asset allocatieproces ondersteunt voor zowel multi-asset-portfolio’s, als de investeringsportfolio’s van klanten. Alloq is specifiek ontworpen voor brede toepassing in de financiële sector. Samen met onze partners hebben we een softwareoplossing gebouwd die banken, institutionele vermogensbeheerders, pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, family offices en auditors bedient.

Alloq biedt veiligheid, transparantie, controle en volledige vrijheid in rekenregels, waardoor het de perfecte fit is voor elke investeringsstrategie, nu en in de toekomst.

 

01Features

Herbalanceren volgens mandaat

Alloq biedt portfoliomanagers de mogelijkheid om de portefeuille van elke klant te alloceren volgens het eigen mandaat.

De beleggingsstructuur en -mandaten kunnen per portfolio worden aangepast aan de behoeften van elke klant.  Dit verzekerd dat portfoliomanagers op een efficiënte en nauwkeurige manier de allocatie kunnen realiseren voor elk van hun klanten.

Asset Allocation Bandwidth | Alloq

Alloceren met eigen rekenregels

Portfoliomanagers hebben volledige controle binnen de veilige en robuuste Alloq-omgeving. Door de gebruiksvriendelijke programmeertaal van Alloq kunnen gebruikers de module eenvoudig naar eigen inzicht en ervaring opzetten, waardoor er eindeloze mogelijkheden ontstaan voor innovatieve allocatie strategieën.

Hoewel alle denkbare variabelen mogelijk zijn, worden in Alloq standaard alle klantspecifieke rekenregels ingeladen voor optimaal voor gebruiksgemak.

mandate rules asset allocation

Afwijken van de Allocatie & Scenario’s

Alloq berekent de in- en outflow per (sub) asset class op basis van het mandaat van de klant. De portfoliomanager kan echter actief afwijken van deze berekening. Met Alloq kunnen gebruikers verschillende scenario’s maken om de impact van marktwaarden op hun investeringsstrategie te zien. Door te werken met scenario’s kunnen gebruikers what-if-analyses uitvoeren en direct de invloed zien van geplande cashflow in de assetallocatie.

Vanuit het oogpunt van compliance en transparantie is het noodzakelijk om een verklaring voor elke afwijking in de allocatie vast te leggen en Alloq faciliteert dit feilloos door de event-sourcing feature.

Vier-ogen-checks & Auditlogboek

Alloq heeft meerdere ingebouwde functies om veiligheid, vertrouwen en transparantie te garanderen. Handelingen zoals het goedkeuren van mandaten of transacties vereisen een vier-ogen-check. Het vier-ogen-principe zorgt ervoor dat belangrijke acties niet worden ondernomen door een enkele persoon die alleen handelt, maar dat twee personen de actie onafhankelijk moeten verifiëren en valideren.

Daarnaast is er deze module een intern auditlogboek ingebouwd waarin alle uitgevoerde acties worden vastgelegd doormiddel van de event-sourcing feature. Deze functie optimaliseert de algehele transparantie, meetbaarheid en controleerbaarheid van het allocatieproces.

Review Asset Allocation | Alloq

Dashboard-widget

Via de ingebouwde dashboardwidget geeft Alloq een compleet overzicht van de portefeuilles van je klanten. De widget vat de status van de portefeuille samen door de verschillende asset classes, doelgewichten en cashflow suggesties weer te geven in één overzicht.

De widget waarschuwt gebruikers wanneer de allocatie buiten de verplichte bandbreedte valt. Bovendien stelt het gebruikers in staat om patronen tussen verschillende portefeuilles te identificeren en te analyseren. Dit levert waardevolle inzichten op die de algehele prestaties kunnen verbeteren.

Benieuwd wat Alloq voor jou kan betekenen?

Probeer onze gratis demo of stel je vraag via [email protected] of +31 10 7987188