Alloq | Performance Allocation

dashboard performance allocation module

Pensioenregelingen moeten per 1 januari 2028 in lijn zijn met de nieuwe wetgeving, wat een grote aanpassing betekent. Alloq heeft in samenwerking met KPMG de module Performance Allocation ontwikkeld om vermogensbeheerders te helpen bij het efficiënt implementeren van het vernieuwde pensioenstelsel. Deze module integreert naadloos in bestaande administratiesystemen en biedt maatwerk voor betrokken partijen.

01De oplossing

Valideer data op regelgeving

We controleren portefeuilles op vastgestelde limieten en signaleren overschrijdingen, zoals de maximale solidariteitsreserve en vulpercentages van premies en overrendement.

Vul- en uitdeelregels per cohort

Alloq stelt per leeftijdscohort richtlijnen in voor renteafdekking, allocatie van overrendement, vulpercentage naar solidariteitsreserve en uitdeelregels.

mandaat performance allocation

Toedelen rendement per leeftijdscohort

Krijg direct inzicht in toegewezen rendement, beschermingsrendement en renteafdekking per leeftijdscohort. Alloq verdeelt automatisch rendementen volgens ingevulde richtlijnen in onze mandaat feature.

Inzicht solidariteitsreserve

Alloq monitort nauwkeurig de ontwikkeling van de solidariteitsreserve per leeftijdscohort, met inzichtelijke grafieken voor mutaties en aanvullingen.

Review scenario’s & mandaten

Controleer handmatige invoer en gegenereerde output met een four-eyes-check. Gebruik onze review feature om gemakkelijk goedkeuring te geven of verbeteringen aan te vragen bij collega’s.

Begin met het omzetten naar de WTP regeling.
Vraag vrijblijvend een demo aan.

asset allocation alloq