FAQ

01Veelgestelde vragen
02Onze antwoorden

Wie maakt er gebruik van Alloq?

Alloq wordt gebruikt door institutionele portfoliomanagers die op zoek zijn naar een accurater, sneller en robuuster proces.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Alloq?

Het grootste voordeel van Alloq is de snelheid, accuratie en robuustheid van de software. Waar andere software uren over doet om een berekening uit te voeren, doet Alloq deze zelfde berekening in een kwestie van seconden. En dat terwijl de databeveiliging hoog blijft.

 

Is Alloq integreerbaar met andere dataproviders?

Ja. We hebben Alloq zo ontworpen dat de exportdata geïmporteerd kan worden bij dataproviders als Simcorp Dimension, binnen enkele seconden.

 

Zijn alle modules bij de prijs inbegrepen?

Nee. In de licentie zit enkel de module inbegrepen met de beste fit voor jouw organisatie.

 

Waar wordt mijn data fysiek opgeslagen?

Standaard worden jouw productiegegevens versleuteld en opgeslagen in twee datacenters. Deze datacenters worden privaat beheerd door VI Company en zijn in Nederland gevestigd. De alternatieve benadering is om Alloq op jouw eigen server of cloudomgeving te laten draaien.

 

Hoe garanderen jullie dat andere cliënten mijn data niet kunnen inzien?

Iedere cliënt heeft een eigen, volledig geïsoleerde omgeving. In andere woorden: cliënten delen geen dataopslag met andere cliënten. Zo zorgen wij ervoor dat het jouw data blijft.

 

Hoe importeert Alloq mijn data?

Wij hebben een data- en systeemonafhankelijk importeermechanisme voor Alloq. Dit betekent dat het niet uitmaakt of je de data direct vanuit HiPortfolio, Simcorp Dimension, Aladdin, een standaard CSV of XML of een andere vorm van databron aanlevert. Het is hierbij wel belangrijk dat de datastructuur en het leveringsproces consistent blijven. Als er besloten wordt om van databron te wisselen, laat het ons dan tijdig weten. Zo hebben wij de tijd om ons importeermechanisme aan te passen.

 

Is mijn data veilig?

Ja. Er zijn twee belangrijke factoren die zorgen voor de veiligheid van jouw data. De eerste factor is onze beveiligingsarchitectuur. Wij ontwikkelen de software met extreem hoge veiligheidsnormen, ebben een infrastructuur die beveiligd is met firewalls en deze infrastructuur is enkel toegankelijk vanuit jouw privé netwerk. De tweede factor is encryptie. Jouw data wordt versleuteld op het moment dat je het aan Alloq overdraagt. Het is ook versleuteld door de applicatie zelf. In een zeer onwaarschijnlijke situatie waar er een datalek plaatsvindt, is er alleen versleutelde (nutteloze) data beschikbaar zijn in de database.

 

Kunnen wij de beveiligingsinfrastructuur auditen?

Wij houden onze beveiligingsreputatie zo hoog mogelijk. Daarom worden wij vertrouwd door cliënten als ING Bank, BNP Paribas, PGGM, BX Swiss Exchange en Unilever Pensioenfonds om een of meerdere bedrijfskritische processen uit te voeren. Wij worden regelmatig gecontroleerd door deze cliënten. Je bent van harte welkom om onze omgeving ook te controleren.

Heb je het antwoord op jouw vraag nog niet?

Neem dan snel contact met ons op!